Kaarnan kätkössä

Kaarnan kätkössä aloittaa neliosaisen urbaanin fantasiasarjan Väkiveriset, jossa kotimainen mytologia tunkeutuu elävänä ja kihelmöivänä nuorten arkeen. Jännitys ja romantiikka punoutuvat huumorin säikeisiin.

Kaarnan kätkössä

Bling. Yksi känninen kännykkäkuva ja Pinjan elämä on pilalla. Poikaystävä ja kympin koenumerot ovat historiaa, ja nipottava äiti pakottaa hänet kesätöihin. Puistohommissa Pinja kohtaa erikoisen Virven, pihkantuoksuisen punapään, jota kohtaan hän tuntee selittämätöntä vetoa. Pinjan on kuitenkin vaikea päästää ketään lähelleen, sillä hän kantaa selässään varjeltua salaisuutta, jonka juurista hänen on pakko saada tietää enemmän.

Pinjaa kiusaavat hallusinaatiot Tuulia-nimisestä tytöstä, joka inttää hänen suonissaan virtaavan metsänväen verta. Sitten kuvioihin ilmestyy vielä komea nahkatakkipoika, joka häikäisee Pinjan niin, ettei hän huomaa tämän silmien punaista vivahdetta, ennen kuin on liian myöhäistä.

Sä haiset metsäläiseltä, siltä kun sulla olis pihkaa suonissa.

Katso tästä: kirja-traileri. 

Lue tästä: lukunäyte.

Kuuntele tästä: Pinjan Spotify-lista

 

Kirja-arvioita:

“Väkiveriset-sarja alkaa seikkailulla, joka imaisee lukijan helposti mukaansa. Teos on ehyt kokonaisuus, ja se onnistuu välttämään yleisimmät kliseet. Kansanperinteeseen tutustuneelle Kaarnan kätkössä tarjoaa riemukasta täytettä vanhojen tarinoiden ympärille.”
Kansan Uutiset 23.4.2017

“Helmisen vahvuus on ennen kaikkea juonen rakentamisessa ja lukijan koukuttamisessa. Hän kytkee fantasia-aineksen taitavasti ja luonnollisesti osaksi tarinan arkista maailmaa. Helminen saa lukijan vakuuttumaan metsänneitojen, suojelussinipiikojen ja kotitonttujen olemassaolosota. Kaikki tuntuu luonnolliselta ja todelta eikä sadulta, ja niin hyvän kirjan lukemisen kuuluukin vaikuttaa. ” 

– Lumooja 2/2017

 

“Sini Helmisen Kaarnan kätkössä aloittaa vahvasti uuden suomalaisen neliosaisen nuortenkirjasarjan Väkiveriset.”
– Yöpöydän kirjat -kirjablogi

 

“Tulet varmasti yllättymään miten luonto herää kirjan sivuilla ja tunnet pihkan tuoksun, vai onko se myskiä, jotain metsään liittyvää tuoksua se kuitenkin on. Lukuiloa ensimmäisen Väkiveriset-kirjan parissa.”
– Kirjasähkökäyrä

 

“Kaarnan kätkössä on raikas tuulahdus suomalaista metsää, vanhoja myyttejä ja nuorta rakkautta… Helminen kirjoittaa huolettomasti eteenpäin soljuvaa, kaunista tekstiä, jota on miellyttävä lukea.”
– Dysphoria-kirjablogi

 

“Vaikuttaa siltä, että suomalainen mytologia on nyt kovassa nosteessa nykykirjallisuudessa, eikä se suinkaan ole huono asia. Meillä on hieno tarusto, josta riittää ammennettavaa useampaankin fantasiasarjaan.”
– Luetaanko tämä -kirjablogi