Kiven sisässä

Helminen__Kiven-sisässä.jpg

”Mä arvasin, että sun mummolta pöllittiin jotain. Sitä mä en kyllä osannu arvata, että ne on pölliny sydämen sen rinnasta.”

Nörttipoika Pekon tuttu ja turvallinen maailma muuttuu äkillisesti mummon kuollessa. Jo ennen hautajaisia perhe muuttaa maalta mummon vanhaan asuntoon Helsingin Kallioon. Taakse jäävät vanhat kaverit, edessä on uusi koulu ja uusi kotikaupunki, joka tuntuu oudolla tavalla tutulta. Eräänä iltana oven taakse pöllähtää vielä kummallinen naapuri, jonka hunnutetuilta kasvoilta pilkistävät kiehtovat silmät.

Koulussa Pekko tapaa erikoisen Tuulian, joka kiskoo hänet irti Minecraftin syövereistä keskelle todellista, hengenvaarallista peliä. Mummon kuolema ei ollutkaan onnettomuus vaan raaka murha. Ja tappaja on yhä vapaalla jalalla. Pekko joutuu huomaamaan kantavansa sisällään salaisuutta, josta moni on valmis maksamaan viattomien verellä.

Kiven sisässä on itsenäinen jatko-osa teokselle Kaarnan kätkössä. Se jatkaa urbaania fantasiasarjaa Väkiveriset, jossa kotimainen mytologia tunkeutuu elävänä ja kihelmöivänä nuorten arkeen. Jännitystä höystävät huumori ja ripaus romantiikkaa.

Katso tästä: kirjatraileri.

Lue tästä: lukunäyte.

Kuuntele tästä: Pekon Spotify-lista.

Kirja-arvioita:

Helminen kirjoittaa mukaansatempaavalla tyylillä. Hänen romaaninsa ovat kuin satuja, joihin on sekoitettu riittävä määrä stieglarssonmaista jännitystä.”

Lumooja 4/2017

 

Nopeasti ahmaistava kirja, joka jätti taas odottamaan seuraavaa osaa.”

Evarian kirjahylly -kirjablogi

 

“Kiven sisässä jatkaa mielenkiintoisella tavalla Väkiveriset-sarjaa. Kirjaa voisi suositella mainiosti myös pojille.”

– Kirjapöllön huhuiluja -kirjablogi

 

“Toivottavasti kirjavinkkarit ovat löytäneet tämän sarjan omille listoilleen.”

Oksan hyllyltä -kirjablogi