Finncon 2018: Turussa tavataan!

Olen tänä kesänä osallistumassa sekä Finnconiin, Ropeconiin että Hel-YA:han ja syksyllä ovat vuorossa Turun ja Helsingin kirjamessut. Turun Finncon on jo 14.7.-15.7 ja ohjelma julkistettiin viime viikolla. Olen mukana monessa ja joudun varmasti juoksemaan pää kolmantena jalkana, mutta saa tulla silti nykäisemään hihasta ja juttelemaan!

Viikonlopun aikana mm. luennoin Peter Panista, kirjavinkkaan lapsille ja nuorille, vedän paneelin Harry Potter -faneille ja keskustelen sekä Young Adult -kirjallisuudesta että koulukiusaamisesta fantasiakirjallisuudessa. Saattaapa olla, että Fantastisessa matkaoppaassa ilmaantuu paikalle ilmielävänä joku Väkiveristen nuorista, mutta kuka se mahtaa olla? 😉

img_20180505_1307285795555290892130958.jpg

 

Tässä Finnconin ohjelmani:

La klo 11.00-11.45. Fantastinen matkaopas
(XX, Agora)

Pandimensionaalisen matkatoimiston agentti ja opas Ismo Nuoli haastattelee paneelissa kirjailijoita, jotka larppaavat kirjojensa hahmoja ja mainostavat omia maailmojaan. Shimo Suntila (pj.), Magdalena Hai, Sini Helminen ja Liliana Lento.

 

La klo 14.00-14.45. Koulukiusaaminen fantasiakirjallisuudessa
(XV, Natura)

Narnia, Harry Potter, Tarina vailla loppua… Fantasiakirjallisuus on täynnä tarinoita niistä, jotka ovat joutuneet kiusatuiksi erilaisuutensa takia. Onko edes fantasialla ratkaisuja tämän maailman kiusaamisongelmaan ja mitä aiheesta kirjoitetaan nyt? Sini Helminen (pj.), Hanna van der Steen ja Hanne Martelius.

 

La klo 15.00-15.45. Kirjavinkkausta lapsille ja nuorille
(XI, Natura)

Kirjastolaiset vinkkaavat tämän hetken kuuminta lasten ja nuortenkirjallisuutta! Kohderyhmä ala- ja yläkoululaiset ja muut aiheesta kiinnostuneet. Pia Göös ja Sini Helminen.

 

La klo 16.00-16.45. Mikä ihmeen YA?
(XV, Natura)

Young Adult -kirjallisuus on ollut jo pitkään kovaa valuuttaa ulkomailla ja on nyt vakiinnuttamassa asemaansa myös suomalaisessa spefissä. Mutta missä kulkevat YA:n rajat? Onko YA genre vai ikäluokitus? Keitä ovat YA:n lukijat? Katri Alatalo (pj.), Sini Helminen, J.S. Meresmaa ja Magdalena Hai.

 

Su klo 12.00-12.45. Seksi, kuolema ja Peter Pan
(XV, Natura)

Ikuisen pojan hämärä alkuperä. Peter Panista luennoi Sini Helminen. Luento perustuu graduun Peter Pan Kensingtonin luutarhassa ja on uusinta viime vuoden suositusta Ropeconissa pidetystä luennosta.

 

Su klo 13.00-13.45. 20 vuotta myöhemmin
(XV, Natura)

Miten aikuinen Harry Potter -fani katsoo kirjasarjaa nyt, kun viimeisen virallisen kirjan viimeinen luku on jo menneisyyttä ja seuraava sukupolvi kuluttaa koulunpenkkejä? Millainen kaveri kirjat olivat matkalla aikuisuuteen? Sini Helminen (pj.), Hanna Morre Matilainen, Anna Mattila ja Olli Lönnberg.

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s