Veden vallassa -julkkarit ja For YA -vlogi

Väkiveristen kolmannen kirjan Veden vallassa -julkkarit pidettiin vappuviikolla 3.5.2018 jo ensimmäisen kirjani Kaarnan kätkössä -julkkareista tutuissa puitteissa komeassa Kallion kirjastossa, joka on palannut entistä ehompana remontin syövereistä. Julkkarit noudattelivat muutenkin tuttua uomaansa. Tarjolla oli kirjamyyntiä ja kirjastoympäristön vuoksi alkoholitonta Mielikki-skumppaa. Ihana kirjailija Elina Pitkäkangas oli suostunut taas haastattelijaksi. Haastattelussa nostimme esiin koulukiusaamisen teemoja ja annoin muutaman vihjauksen tekeillä olevasta neljännestä Väkiveriset-kirjasta.

julkkarit_sini elina_8108

Sini Helminen ja Elina Pitkäkangas Veden vallassa -julkkareissa. Kuvaaja: Janne Luotola.

Väkiveriset -sarjan Veden kirjan kunniaksi sonnustauduin julkkareihin vedenneito-aiheeseen mekkoon ja merihevoskorvakoruihin. Myös Elina Pitkäkangas oli tilaisuuden kunniaksi valinnut tunnusvärini sinisen.

Julkkareissa julkistettiin myös Veden vallassa -kirjatraileri, jossa jälleen kerran mahtava maskeeraajasiskoni Tuuli Helminen pääsi tekemään taikojaan. Tämän kirjasarjan takia olen päässyt kokeilemaan trailerikuvauksissa sekä aitoa kaarnaselkää että suomuisia jalkoja. Kaarnaselkä oli ehdottomasti näistä kahdesta kivuliaampi, vaikka Kaarnan kätkössä trailerikuvaukset eivät sentään vaatineet makaamista alasti kylpyammeen pohjalla, mitä Veden vallassa edellytti.

Vaikka kirjanjulkkarit olivat jo kolmannet puolentoista vuoden sisään, kirjailijaparan hermot eivät nähtävästi kovetu helpolla, koska nukkuminen juuri ennen kirjan julkistamista ja juuri sen jälkeen on ollut vaikeaa. En tiedä, voiko siihen tottua koskaan, kun oma kirjallinen lapsonen yhtäkkiä putkahtaa maailmaan kaikkien silmien eteen.

Kirjanjulkkareiden lisäksi kirjallisuuselämäni saralla on tapahtunut toinen suuri asia: minä ja Elina Pitkäkangas perustimme For YA -vlogin. Olen hieman peloissani ja hyvin innoissani. Vlogin tarkoitus on esitellä YA-kirjallisuutta ja lisätä siitä keskustelua. Ensimmäinen videomme, jossa puhumme vlogin ideasta ja siitä, mikä on YA:ssa pahinta ja parasta, löytyy jo Youtubesta. En malta odottamaan, että pääsemme seuraavien videoiden kimppuun! Tällä hetkellä ideoita on melkein liikaakin.

 

One thought on “Veden vallassa -julkkarit ja For YA -vlogi

  1. Pingback: Ensimmäinen vuosi oikeana kirjailijana eli mitä tapahtui esikoisvuoden jälkeen | Sini Helminen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s