Syksyn säpinää: Kuvastaja-ehdokkuus, Hel YA ja Turun kirjamessut

Kirjallinen syksy on pyyhältänyt päälle myrskyn tavoin ja vetänyt melkein jalat alta. Tämän syksyn satoa:

Sain nähdä Väkiveristen neljännen ja siis viimeisen osan kannen, josta olen tosi innoissani. Se seuraa edellisten tyyliä, mutta uudella twistillä. En malta odottaa, että pääsen näyttämään sen kaikille. Vinkkinä, että kannessa on joku edellisistä kirjoista tuttu hahmo, jonka kuvaa ei ole vielä nähty. Graafikkona on edellisten kirjojen tapaan lahjakas Karin Niemi.

Esikoiseni Kaarnan kätkössä (Väkiveristen ensimmäinen osa) pääsi ehdolle Kuvastaja-fantasiakirjapalkinnosta, josta kisaavat myös niinkin loistavat teokset kuin Elina Rouhiaisen Muistojenlukija, Siiri Enorannan Josir Jalatvan eriskummallinen elämä, Katri Alatalon Käärmeiden kaupunki sekä Saara Henrikssonin Syyskuun jumalat. Voittaja julkistetaan Helsingin kirjamessuilla. Olin todella yllättynyt ja innoissani ehdokkuudesta ja on ilahduttavaa, että ehdokkaissa on tänä vuonna useampikin YA-kirja mukana.

img_20180928_1035415761982396285290146.jpg

Kuvastaja-ehdokaskirjat esillä Siiri Enorannan Josir Jalatvan eriskummallista elämää lukuunottamatta. 

 

Minut myös hyväksyttiin mukaan Suomen Kirjailijaliittoon. Kaikeksi onneksi uusi jäsenkorttini on sopivasti lempiväriäni turkoosia. Minun ei siis tarvitse rikkoa sinertävää värikoodiani.

img_20181002_0743398634212368117732208.jpg

Uusi Suomen Kirjailijalliiton jäsenkorttini! 

 

Minä ja kirjailijakollegani Elina Pitkäkangas olemme taas puuhailleet kesällä perustetun YA-kirjallisuuskanavamme For YA:n parissa ja aloittaneet siellä kirjallisuuskeskustelujen ja kirjavinkkausten lisäksi uuden osion Kirjoittamisesta.

Osallistuin Hel-YA!:han eli Young Adult -kirjallisuusfestareille, jotka pidettiin nyt Suomessa toista kertaa, tällä kertaa menestyksellisesti kulttuuriareena Gloriassa. Tunnelma oli aivan ihana, kun paikalle olivat pakkautuneet alan kirjailijat, bloggarit ja innokkaat lukijat. Itse olin mukana Mikä (kaikki) ottaa päähän nuortenkirjakeskustelussa -paneelissa, missä pääsin avautumaan ärtymyksen aiheista tubettaja Kalenterikarjun, Bookishteapartyn bloggari Katrin sekä Demin nuortenkirjoituskilpailun voittajan Maija Koivulan kanssa. Tapahtuman lopuksi luin iltasaduksi novellini Alennusvampyyri. Kaikeksi onneksi Elina Pitkäkangas sai tehtyä Hel YA:sta mainion koosteen For YA-kanavallemme.

img_20180929_1322464175342142397793534.jpg

Väririkkurina Hel YA:ssa Liisa Ihmemaassa -teemalla. 

Viime viikonloppuna kirjatapahtumahuuma jatkui Turun kirjamessuilla, missä vedin yhdessä Siiri Enorannan ja Leena Valmun kanssa keskustelupaneelin koulukiusaamisesta nuortenkirjallisuudessa. Pidin myös vinkkaukset uusista kotimaisista fantasiakirjoista, lastenkirjoista sekä nuortenkirjoista. En ollut käynyt Turun messuilla ennen, ja yllätyin siitä, miten suuri ja ruuhkainen tapahtuma oli. Onneksi sentään löytyi hengähdystaukoja, joissa kohdata mahtavia kirjailijoita, niin uusia tuttavuuksia kuin vanhoja mahtavuuksiakin.

 

img_20181005_0723437025264811021214939.jpg

Seuraavaksi on vuorossa Espoon Ison Omenan kirjastossa järjestettävä fantasiatapahtuma ESCon, jossa olen mukana puhumassa klo 14.15 kirjallisuuspaneelissa ” Spekulaatiota spekulaatiosta – mihin nuorten tieteis- ja fantasiakirjallisuus on matkalla?”. Sekä tietenkin Helsingin kirjamessut, missä esiinnyn torstaina kello 16 iki-ihanan KirjaKallion lavalla ja jännitän myös Kuvastaja-palkinnon tuloksia!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s