Kirjauutisia joulun odotukseen: Hurme ja Lukijan luo

Minua somessa seuraaville tässä tuskin tulee mitään uutta, mutta päivitänpä nyt uutiset myös täällä kirjailijasivujen blogissa ajan tasalle. Marraskuun tilanne on täynnä sekä valoa että pimeyttä: rokote edistyy, mutta korona on Helsingissä levinnyt entisestään. Jatkan kirjastotöideni ohessa hissuksiin viime kesänä kirjoittamani käsikirjoituksen korjailua, mutta edistys on hidasta. Hyviä uutisia sen sijaan on ensi keväänä maaliskuussa julkaistavasta uudesta kirjastani Hurme, jonka nimi ja Karin Niemen tekemä upea kansikuva on nyt julkaistu Myllylahden kevään katalogissa. Lisätietoja kirjasta löytyy sille perustamaltani uudelta sivulta.

Hurmeen oikovedoksia ei ole vielä tarkistettu, mutta muuten kirja on jo valmis. Pääsen siis nyt keskittymään korjaamaan Hurmeen aloittaman Lujaverinen -trilogian kakkososaa, jonka käsikirjoituksen raakaversio tosiaan tuli kesällä valmiiksi. Kolmannesta osasta on vasta juonihahmotelma, mutta odotan, että pääsen sen kirjoittamisen kimppuun.

For YA -youtubekanavan kirjailijakumppanini Elina Pitkäkangas on nyt muuttanut Tampereelle, mutta ei huolta: kanavan toiminta jatkuu yhtä, vaikka fyysisesti asummekin nyt eri kaupungeissa. Uusia kirjoittamiseen ja kirjavinkkauksiin liittyviä videoita on taas tulossa, joskin kirjailijavieraat ovat epidemiasyistä olleet tänä vuonna kanavalla harvassa.

Viimeisenä uutisena kerron, että eräs artikkelini on mukana Lastenkirjainstituutin uudessa Lukijan luo -julkaisussa. Julkaisu käsittelee lasten- ja nuortenkirjallisuuden näkyvyyttä, kirjoittamista ja kritiikkiä. Oma artikkelini koskee fantasian kirjoittamista lapsille ja nuorille.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s