Kevään kirjailijakuulumisia: Kirjoitusvapaata kohti

Kirjailija Sini Helminen etäjulkkareissa teeman mukainen mekko päällä ja kädessä Hurmeen lisäksi pääkallo Pinky Pale Gale alias Kaalitar.

Nyt on uusimman kirjani Hurmeen etäjulkkarit vietetty Instagramissa ja kirjat ovat jo muutaman kuukaudet löytyneet sekä kirjakauppojen että kirjastojen hyllyiltä. Mukavaa vastaanottoa on ollut etenkin Bookstagramin puolella. Julkaisin myös Hurmeen kirjatrailerin, jonka voi katsoa For YA -kanavalta. Ensimmäinen blogiarvio ilmestyi myös Kirjapöllön huhuiluja -blogissa ja Lukufiiliksen Kirjakomero-podcastissa ruodittiin kirjaa kokonaisen jakson verran.

Loppukeväästä aikaa on vierähtänyt lasten, nuorten ja nuorten aikuisten kirjallisuutta esiin nostavan LANU! -virtuaalifestarin puuhissa. Tein sinne kirjavinkkaukset sekä selkokirjoista, lastenkirjoista, nuortenkirjoista sekä nuorten aikuisten kirjoista (viimeisessä myös mukana Hurme). Haastattelin myös kirjailija Mila Terästä Amiraali-nuortenromaanista sekä kirjailija Riina Mattilaa uutuuskirjasta Silmät avatessa on edelleen pimeää. Videot ovat nähtävillä toukoukuun ajan festarien Youtube- kanavalla. Kannattaa tsekata myös kollegani Elina Pitkäkankaan video kirjan synnystä, jossa on mukana myös graafikkoni Karin Niemi ja kertoo pari sanaa myös Hurmeenkin kannen tekemisestä.

Vinkkari on lösähtänyt vinkattavien kirjojen mereen.

Mitä sitten seuraavaksi? Olen kaikeksi onneksi saanut Kirjailijaliitolta apurahaa, joten pääsen taas kesällä pitämään vapaata ja puuhaamaan Hurmeen jatko-osien parissa. Ensi keväänä ilmestyy jatkoa ja tämän kesän aikana minun pitäisi saada sekä korjattua kakkososa että kirjoitettua kokonaisuudessaan ensimmäinen versio päätösosasta. Olen innostunut mutta vielä enemmän hirvittää. Pandemia kun ei vieläkään ole poissa keskuudestamme ja viime kesänä kirjoittaminen oli todella vaikeaa, vaikka sitten aivan viime metreillä sainkin kaiken valmiiksi. Toivotaan parasta, että olisi luvassa suotuisia kirjoitustuulia!

Ehkä se tästä lähtee?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s