Loistava lokakuu: Helsingin kirjamessut ja Satalatva

Turun kirjamessut menivät varsin mallikkaasti ja oli ihanaa tavata kirjailijakollegoita pitkästä aikaa. Vaikea oli uskoa, että tässä sitä taas oltiin, ihan oikeilla kirjamessuilla. Eikä herkku jäänyt siihen: aivan kohta on vuorossa vuoden tai parinkin isoin kirjallisuustapahtuma eli Helsingin kirjamessut. Ja minut voi nähdä siellä lauantaina klo 11-11.30 mahtavan KirjaKallion lavalla. Aiheena on uusin kirjani Hurme. En malta odottaa! Ihanaa päästä taas Kallion lukiolaisten haastateltavaksi. Ehdottomasti messujen paras lava.

Toinen mahtava juttu nyt lokakuussa on, että Siri Kolun ja Salla Simukan kokoama Satalatva tulee vihdoin julki. Kyseessähän on kokoelma, jossa uudelleentulkitaan ja modernisoidaan Kalevalaa nimekkään tekijäkaartin voimin. Olen edelleen niin otettu siitä, että olen saanut oman novellini mukaan sellaisten suuruuksien kuin Maria Turtschaninoffin, Johanna Sinisalon ja Emmi Itärannan kanssa samojen kansien sisään. Vieläkin vapisuttaa. Teoksen varsinainen kohderyhmä ovat nuoret aikuiset, mutta se sopii ihan hyvin niin yläkoululaisen, lukiolaisen kuin varttuneemman aikuisen käsiin. Mukana saattaa myös käväistä eräs Väkiveriset -sarjastani tuttu hahmo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s